Novi Sad
02.10.2013.
06:58 > 11:23
Zavod za hitnu medicinsku pomoć dobiće dva nova vozila saniteta krajem oktobra, preko Gradske uprave za zdravstvo, ali će i za njih biti problem zimske gume, kao i sa postojećim vozilima.
  • ZASTICEN SVEDOK

    03.10.2013 11:30
    Donacija
    Gde mogu da uplatim donaciju nasoj hitnoj pomoci za gume ??? Mogu da skupim za cetiri vozila kako bi bili jos uspesniji i nastavili ne smetano da obavljaju posao i pomazu gradjanima !!!!!!
  • lihvar

    02.10.2013 22:56
    Hitnoj je potrebna hitna
    Kada bi dotični direktor više vremena provodio na rešavanju problema u kolektivu, kojima je, nažalost, i sam u značajnoj meri doprineo i kada bi svojim stavovima i ponašanjem bio uzor svojim kolegama, ne bi bio tema tabloida, već uvaženi sagovornik onih, od kojih očekuje pomoć.
  • Svedok

    02.10.2013 14:53
    A gde su novci
    A gde su novci od prodatih sanitetskih vozila dobijenih donacijama, pa od ispravnog struga,...
    RFZO i MZ daju redovno i maksimalno kao i drugim zavodima HMP ( i finansijski i kadrovski po utvrđenom normativu ) a zašto menadžment dodatno radi noću ne samo vikendom, svi znaju u hitnoj pomoći.
    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=292&cl=16


  • 02.10.2013 11:00
    letos
    video u parku covek lezi, na pocetku sam cak pomislio da je mrtav jer je bio ukocen,zvao hitnu i cekao lepo 30 MINUTA! ja sam njima rekao svaka vam cast.. a ovaj iz hitne mi je ladno rekao ipak smo dosli





  • NS

    02.10.2013 09:13
    E moj...
    Novi Sade,sta si docekao...Da te bagra vodi...Osnovno ne postoji-sta je sledece?
  • Alexa

    02.10.2013 09:01
    problem - centralizam
    Republicki fond za zdravstveno osiguranje, pod uticajem ministarstva iz beograda, ne dozvoljava zaposljanvanje dodatne radne snage, koja je evidentno preko potrebna u skoro svim zdravstvenim ustanovama u gradu (a i sire svakako). Navodni problem je nemanje para u budzetu, a sa druge strane sve dodadne prihode koje ustanove ostvare iz komercijalnih delatnosti, beograd zeli za sebe, terajuci doktore, sestre, tehnicare i ostalo osoblje da maltene rade besplatno. Tako je , prakticno, svaki pokusaj da se gradjanima obezbedi kvalitetniji nivo zdravstvene nege i zastite, onemogucen od strane istih onih koji bi trebalo da streme upravo tome. Da li bi oni radili besplatno? Centralizam ce odneti mnoge zrtve u narednim godinama a kvalitetno spinovanje vladajuce klike ce krivicu prebaciti na ustanove (jer, fakticki, nece da rade besplatno). Resenje je veca finansijska autonomija ustanova zdravsvene nege, i naravno, uvodjenje profesionalnog menadzmenta u iste. Ljudi koji su skolovani da prave pare i razvijaju sistem. Da doktori treba time da se bave, verujem da bi u kurikulumu opste medicine postojali i neki upravljacki predmeti.
  • NSgari

    02.10.2013 08:54
    Savet
    Difnitivno su potrebne zimske gume, zamisli da se bas vama nesto dogodi i da se hitna zaglavi u snegu jer je na letnjim gumama ili jos gore sleti sa puta, razmislite o protektiranim gumama (sto rade na kamionima i ponekad na automobilima) , koriste se postojece gume samo se dodaju novi slojevi i odlicno rade posao osim ako se ne vozi 160km/h, mnogo je jeftinije nego kupovina novih, posebno na vecu kolicinu
  • gradjaninNS

    02.10.2013 08:32
    Uz maksimalne napore svih zaposlnih u hitnoj pomoci i uz veliko zalaganje uprave ona jos funkcionise. Ministarstvo ne dozvoljava zaposljavanje novih kadrova,tako da zaposleni svoje obaveze prema gradjanima ispunjavaju sa pekovremenim smenama, cak i menadzment radi u smenama vikendima. vozni park ima problema,pa sta reci kad su neka vozila presla i preko 300000km. Nedostaju gume, putevi su losi a puno km se dnevno prelazi. Molimo sve za pomoc radi bezbednosti vozila i pacijenata. Hvala im.
  • Dr

    02.10.2013 07:51
    Hocu ja!
    Evo, zaposlite mene, ja sam lekar bez posla! Radicu sve u 16, samo recite!
  • Dokoni Penz-novinar

    02.10.2013 07:42
    nema se...
    Nema pa to ti je: U zdravstvu nema lekara i zimskih guma, u školi toj i toj nema profesora hemije i sijalica od 75 W, u zem-zadruzi nema agronoma i flomastera u boji, na pravnom fakultetu nema profesora ustavnog prava i sunđera za brisanje prozora, u projektnom birou nema statičara za betonske konstrukcije i selotejpa od 12 mm, u Radiju 021 nema strogog urednika i spreja protiv komaraca... itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna